Gör en bröstförstoring utomlands

Anledningen till att någon vill göra en bröstförstoring utomlands kan variera. En anledning kan vara att man litar på sjukvården i ett visst land bättre och en annan anledning kan vara priset. En bröstförstoring är i en del länder mycket mer prisvärda än i Sverige, samtidigt som många länder också har kliniker med mycket stor erfarenhet av plastikkirurgi.

Är en bröstförstoring utomlands säker?

En bröstförstoring är ett kirurgiskt ingrepp som vanligtvis sker under narkos, något som alltid är förknippat med en viss risk. Men en bröstförstoring är ett rutiningrepp och plastikkirurger specialiserade på detta har utfört ingreppet många gånger och har stor erfarenhet.

Det är dock mycket viktigt att du alltid kollar upp kliniken du planerar att göra din bröstförstoring på. Du måste vara medveten om att det kan finnas andra regler och lagar i andra länder än vad det gör i Sverige, och därför måste du själv ta ansvar för att kolla upp så att kliniken och läkaren som ska utföra ingreppet är säkra och legitimerade.

Det finns kliniker utomlands som är specialiserade på just skönhetsbehandlingar och som har mycket stor erfarenhet, där du kan genomföra din bröstförstoring på ett mycket säkert sätt.

Vad kostar en bröstförstoring utomlands?

En bröstförstoring utomlands går att få till ett bättre pris än vad du kan få i Sverige, beroende på vilket land du väljer att göra det i så klart. Exempelvis Litauen är ett populärt land för andra EU-medborgare att åka till för att göra en bröstförstoring. Där finns många erfarna kliniker samtidigt som priset är bättre.

Exakt vad en bröstförstoring utomlands kommer att kosta går förstås inte att säga, men en vanligt pris i exempelvis Litauen brukar vara runt 35 000 – 40 000 kronor, beroende på vilken typ av implantat du vill ha och liknande.

Olika sätt att finansiera en bröstförstoring utomlands

Även om bröstförstoring på ett sätt är sjukvård är det ingenting som du kan få ersättning för via exempelvis Försäkringskassan. Du kommer att behöva finansiera din bröstförstoring på egen hand. Det finns många olika sätt du kan finansiera en skönhetsoperation på.

Eftersom en bröstförstoring bör vara ett genomtänkt beslut är kanske det bästa att spara ihop pengar till ditt ingrepp innan det genomförs. På så vis slipper du också behöva tänka på avbetalningar och skulder efter din operation.

Har du inte möjlighet till att spara ihop kostnaden kan ett kreditkort utan valutaväxlingspåslag vara ett bra alternativ. På så vis slipper du extra kostnaden för valutaväxlingspåslag, samtidigt som du kan betala av ingreppet i lugn och ro varje månad.