Så kan du finansiera din skönhetsoperation

I den här artikeln pratar vi mer om vanliga typer av skönhetsoperationer, varpå vi uppmärksammar hur du kan finansiera dessa.

 

Pris för 10 typer av skönhetsoperationer

  1. Bröstförstoring: Cirka 50 000 kr
  2. Ögonlocksoperation: Cirka 40 000 kr
  3. Ansiktslyft: Cirka 100 000 kr
  4. Fettsugning: Cirka 50 000 kr
  5. Näsplastik: Cirka 65 000 kr
  6. Bröstlyftning: Cirka 65 000 kr
  7. Ögonbrynslyftning: Cirka 60 000 kr
  8. Hakplastik: Cirka 40 000 kr
  9. Läppimplantat: Cirka 15 000 kr
  10. Bröstförminskning: Cirka 55 000 kr

 

Så kan du finansiera din plastikoperation

 

1. Låna direkt via kliniken

Somliga mottagningar samarbetar med externa kreditinstitut likt Humana Finans. Hos Humana är det en ränta på cirka 11 % som gäller om man lånar 50 000 kronor. Det är en acceptabel räntesats, men ett privatlån är dock en betydligt bättre idé.

Du kan vanligtvis ta ett kliniklån på upp till 200 000 kronor, och därmed finansiera alla typer av skönhetsbehandlingar.

 

Läs mer: Så tar du hand om dig själv.

 

2. Ta ett privatlån

Ett privatlån har i regel en ränta på mellan 5 och 10 %, och kallas ibland även för konsumtionslån. Det går dessutom utmärkt att ta ett privatlån för att göra en skönhetsoperation, även om det är mer vanligt förekommande att man tar ett privatlån för att exempelvis renovera villan eller köpa en bil.

Du kan vanligtvis ta ett privatlån på upp till 600 000 kronor, och därmed finansiera alla typer av skönhetsbehandlingar.

 

3. Ta ett snabblån

Snabblån har som namnet antyder en snabb utbetalningstid, men snabblån är dock en dyr kredit med en ränta som ofta ligger på cirka 25 %. Det finns även räntefria snabblån som verkligen är kostnadsfria, men bara om du betalar tillbaka hela beloppet inom 14 dagar.

Det är dock en dålig idé att finansiera sin skönhetsoperation med ett kostnadsfritt snabblån. Främst då den återbetalningstid som tillämpas är så pass kort, men även då det är mycket dyrt att förlänga återbetalningstiden.

Somliga snabblån ger dig även tillgång till en kontokredit, som förenklat fungerar som ett digitalt kreditkort med ett maximalt lånebelopp som inte får överstigas. Här kan du läsa mer om vad en kontokredit är, om intresse finns.

Du kan vanligtvis ta ett snabblån på upp till 50 000 kronor, och därmed finansiera billigare plastikoperationer likt läppimplantat och fettsugning.

 

4. Ta ett kreditkortslån

Med ett kreditkort från exempelvis Norwegian eller Komplett får du ta del av ett kostnadsfritt bonussystem. Ett bonusprogram ger dig antingen pengar tillbaka på alla köp eller möjlighet att växla in bonuspoängen mot produkter. Med Komplett kreditkort får du dessutom en extra hög bonus om du handlar på Komplett.se.

Men är det en bra idé att låna pengar med ett kreditkort för att kunna finansiera sin skönhetsoperation?

Nej, det är det inte. Räntan ligger på cirka 20 %, så ett privatlån är en betydligt bättre idé.

Du kan vanligtvis ta ett kreditkortslån på upp till 150 000 kronor, och därmed finansiera alla typer av skönhetsbehandlingar.