Tre sätt att ta hand om miljön:

Att ta hand om miljön blir bara viktigare och viktigare. Tiden när vi kan rädda jorden från att förstöras på grund av all koldioxid som släpps ut är förbi, men vi kan fortfarande göra vad vi kan för att fördröja effekterna.

1. Återvinna mer:

Det kanske låter banalt, och särskilt när det kommer från ett företag, men det är så oerhört viktigt att försöka återvinna mer. Det handlar inte bara om vad vi tar med oss till Hässleholms Miljö och lämnar på deras återvinningscentraler. Det handlar nog minst lika mycket om det vi INTE tar med oss dit. Ingen återvinning är bättre än den vi gör när vi kommer på nya användningsområden för gamla prylar.

2. Shoppa mindre:

Något som egentligen är ännu bättre än att återvinna mer, är att faktiskt inte köpa för många saker som sedan behöver återvinnas. Handen på hjärtat, hur mycket nya saker behöver du egentligen? Utöver förbrukningsprodukter är det kanske inte så hemskt mycket? Gör i så fall jorden en tjänst, och låt grejorna stå kvar på hyllorna i affärerna.

3. Kemikalier vi använder:

I nästan allt vi använder förekommer det kemikalier, och många av dem har en oerhört skadlig effekt på miljön. Det är ytterst sällan de framställs på ett sätt som är bra för miljön. Användandet av dem är definitivt inte särskilt bra för någon eller något. Det gäller inte minst produkter som används av proffsiga salonger. Det är vi väldigt medvetna om. Till sist ska de då kastas bort, och då kanske de gör störst skada av allt, för det är ju inga av de här elaka kemikalier som försvinner hela av sig själva.

Ingen kan göra allt, men alla kan tänka på de här punkterna lite oftare än man redan idag gör. Då gör man åtminstone lite för miljön och det säger mycket om vilka vi är.