Tre sätt att ta hand om dig själv

Alla människor i världen vill må så bra som möjligt, vilket inte heller är så konstigt. Vår hälsa spelar stor roll på hur vi mår och vad som sker i vårt liv. Vi tänkte ta upp tre sätt att ta hand om dig själv.

1 – Rör på dig!

Vi alla vet att träning är hjälpsamt för att må bra. Idag är det många människor som kopplar träning till att gymma eller jogga. Det finns dock en rad möjligheter för att röra på din kropp. Dans, promenader i skogen, yoga och någon rolig sport är bara få metoder för att skapa en bättre hälsa.

När du tränar eller rör på dig släpps endorfin, dopamin och serotonin ut från din kropp. Detta är de ämnen som finns i din kropp som gör så att du mår bra. Förutom att kroppen kommer må bättre och mer stabil, inverkar det även positivt på ditt psyke – här har vi verkligen två flugor i en smäll!

2 – Var ute i solen

Att se bra ut och att vara nöjd med sin kropp och sitt utseende är en viktig del av självförtroendet, därför fokuserar många människor på att se bra ut. Skönhet är dock en väldig individuell fråga.

En sak som kan hjälpa är att vara ute mycket i solen! Detta kommer inte bara din hud älska, men även din övergripande hälsa. Vitamin D är något som vår kropp behöver för att känna oss lyckliga och vara i balans, där den bästa källan av vitamin D är vår kära sol. Det spelar inte ens någon så stor roll om solen är i moln eller inte, den gör ändå sin inverkan. Tänk bara på att vara ute i solen alltför lång tid inte är optimalt. Runt 30 – 60 minuter är vad de flesta forskare rekommenderar.

3 – Ta tid för dig själv

Att ta tid för sig själv är viktigt titt som tätt. Våra liv är ofta fyllda med obligationer och tider att passa, därför kan man lätt glömma bort att faktiskt ta en timme eller två där du bara fokuserar på dig.

Varför inte ta dig iväg till en proffsig salong där du verkligen kan bli lyxigt omhändertagen med en härlig fotmassage eller pedikyr. Eller så åker du iväg en helg på ett yoga retreat för att skapa ett mer lugn i vardagen. Det finns faktiskt vetenskaplig grund för att massage och behandlingar påverkar hälsan positivt. Viktigt är dock att poängtera att det inte alltid är så!

Vill du inte spendera några pengar har vi exakt allt vi behöver i naturen och eftersom det alltid finns runtom oss, kommer det inte heller ta stryk på vår miljö. Ta en härlig promenad för dig själv i våra fina skogar, där du samtidigt kan försöka hitta växter och örter som kan hjälpa din hälsa.